back

EDICLE PLAÇA ESPANYA

ARCHITECTS_ Xavier Sauquet, Roger Sauquet i Guillem Bosch

PROMOTERS_ Ajuntament de Sabadell

LOCATION_ Plaça Espanya, Sabadell

PROJECT_ 2009

BUILDING_ 2010-2011

SURFACE_ 320 m2

PHOTOGRAPHY_ Juan Miguel Pla Jorrín

En motiu de l’ampliació de la línia dels FGC a Sabadell, la Plaça Espanya, ubicada al nord de la ciutat, es veu afectada pels serveis de les noves estacions de les línies de FGC i RENFE. De l’estació de la línia de RENFE en sorgeix un edicle (corresponent a un lluernari i a un nou accés) que ocupa la part superior de la plaça. L’estudi realitzat consistí en desenvolupar el disseny d’aquest edicle per tal d’adequar-lo a la nova urbanització de la plaça. Es prioritza la transparència i la lleugeresa.

The expansion of the regional train line in Sabadell, modified significantly the Plaça Espanya, located on the north of the city. In the basement of this public space is located a new FGC station which connects to the existing Regional line through a common lobby, also newly built. These underground facilities determine significant differences in level between the square and the streets surrounding. We tried to solve all the new slopes without concrete retaining walls. So we take advantage of this chance to obtain a big green space to plant trees in the middle of city. A series of terraces overview the city and classify the different areas of the new square.