ROGER SAUQUET

Arquitecte per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC-2001). Obté el títol de doctor a la mateixa universitat el 2012. És professor de Projectes Arquitectònics a l’ETSAV des de 2005. Actualment és membre actiu del grup de recerca HABITAR de la UPC, sotsdirector de l’escola d’arquitectura del Vallès i coordinador del Màster en Arquitectura d’aquesta escola.

Els projectes que es desenvolupen a l’estudi abasten un ventall ampli de programes: equipaments públics de nova planta o en edificis antics a rehabilitar, habitatge social, habitatge privat unifamiliar i plurifamiliar, espai públic, etc. Definim el nostre treball com a artesanal.

Mirem de generar arquitectura combinant l’estudi del context amb la cura en el detall, l’exploració de les possibilitats estètiques dels materials pròxims i l’equilibri sostenible entre les implicacions socials, econòmiques i mediambientals. El dibuix i la maqueta són les nostres principals eines de treball.

PREMIS

2021
– Seleccionat “PREMIS FAD 2021″ en l’apartat d’opinió i crítica, pel llibre Barcelona Menja amb el Grup de Recerca HABITAR.

2019
– 1r premi “XIV – Biennal Alejandro de la Sota” pel projecte Salou d’Estiu – Prova Pilot; amb els arquitectes Núria Salvadó, Inés deRivera i Daniel Lorenzo.
– Seleccionat “XIV BEAU – Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo” dins el programa Panorama d’Obres, pel projecte Salou d’Estiu – Prova Pilot; amb els arquitectes Núria Salvadó, Inés deRivera i Daniel Lorenzo.

2018
– Seleccionat “PREMIS FAD 2018″, en categoria d’intervencions efímeres, pel projecte Salou d’Estiu – Prova Pilot; amb els arquitectes Núria Salvadó, Inés deRivera i Daniel Lorenzo.
– Finalista a la “Conference S.ARCH Architecture Award 2018″, pel projecte Salou d’Estiu – Prova Pilot; amb els arquitectes Núria Salvadó, Inés deRivera i Daniel Lorenzo.

2017
– Premi FAD, en categoria d’obra efímera, pel projecte “columnes conmemoratives del 30 aniversari del Pavelló Mies a Barcelona” realitzat amb l’arquitecte Luis Martínez Santa-María, promotor: Fundació Mies van der Rohe.
– Premiat a la Mostra d’Arquitectura del Vallès, pel projecte “Casa Gurrea”, promotor: particular.
– Seleccionat a la Mostra d’Arquitectura del Vallès, pel projecte “114 habitatges dotacionals públics al parc central de Sabadell”, promotor: VIMUSA.
– 1r premi “Premis COAM – Luis Moreno Mansilla” pel projecte “columnes conmemoratives del 30 aniversari del Pavelló Mies a Barcelona” realitzat amb l’arquitecte Luis Martínez Santa-María, promotor: Fundació Mies van der Rohe.

2016
– Seleccionat “PREMIS FAD 2016”, amb la reforma d’un local al carrer Lacy, promotor: particular.
– Seleccionat “Bienal Arquitectuta de Venecia, Pabellón Español – UNFINISHED”, amb la refoma d’un estudi d’arquitectura a Sabadell, promotor: particular.
– Seleccionat “XIII BEAU – Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo”, amb la refoma d’un estudi d’arquitectura a Sabadell, promotor: particular.
– Finalista a “Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo″, en apartat d’investigació pel projecte de propostes de regeneració de l’avinguda Carles Buigas a Salou; amb els arquitectes Núria Salvadó, Inés deRivera i Daniel Lorenzo.

2012
– Seleccionat “Mostra d’arquitectura catalana, Vallès”, amb l’ampliació d’un habitatge en una masia a Castellar del Vallès, promotor: particular.
– Seleccionat “Mostra d’arquitectura catalana, Vallès”, amb el centre d’atenció primària a Sentmenat, promotors: Ajuntament de Sentmenat i CAT Salut.
– Seleccionat ”Arquitectura en positivo”, exposició de 50 projectes en construcció, organitzat per CSCAE, Madrid amb els 114 habitatges dotacionals al parc central, Sabadell, promotora: VIMUSA
– Seleccionat “Vogadors”, Comissariat i proposta per a la participació de Catalunya i les Illes Balears a la 13ena edició de la Biennal de Venècia d’Arquitectura 2012 dins el programa Contextos, Institut Ramon Llull, Barcelona amb el CAP de Sentmenat.
– Seleccionat “Arquitectura de final de mes”, Comissariat i proposta per a la participació de Catalunya i les Illes Balears a la 13ena edició de la Biennal de Venècia d’Arquitectura 2012 dins el programa Eventi Collaterali, Institut Ramon Llull, Barcelona.

2011
– 1r premi: Rural façade per a edificis urbans “I Concurs de productes FAB. Fab Lab , Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya, Barcelona

2007
– Premi IV Biennal d’Arquitectura del Vallès. Premi especial del jurat al millor edifici d’habitatges socials per l’edifici Ronda Europa, de 100 habitatges de HPO, Can Llong, Sabadell, promotora: VIMUSA.
– 1r premi “Rehabilitació casa Grau a Sabadell”. Ajuntament de Sabadell.
– 1r premi “Rehabilitació de les Naus de Tèxtil Besós a Sentmenat”, Ajuntament de Sentmenat.

2005
– 1r premi “Centre d’Atenció Primària a Sentmenat”, CATSAULT i Ajuntament de Sentmenat.